SUMEE


SUMEE Missio

SUMEEn sydämessä on pitää lapset lämpimänä! 

Ulkoilu on kivaa ja tosi tärkeää, mutta talvisin pukeutuminen voi tuntua melko monimutkaiselta ja aiheuttaa turhaa stressiä. Vanhempana murehdimme, onko lapsella päiväkodissa ja koulussa lämmin, muistavatko he pukea kaiken päälle ja nauttiiko lapsi ulkoleikeistä, kun kylmä tunkeutuu luihin ja ytimiin ja räntä piiskaa maata? Tuleeko lapsi kipeäksi, kun jäinen tuuli puhaltaa suoraan kaulaan tai jäähileet satelevat pienen tutkijan niskaan? Nenäkin taisi jo vähän vuotaa.

Kaiken lisäksi olisi tärkeää ja palkitsevaa tehdä laadukkaita ja vastuullisia hankintoja, jotka kestävät sekä käyttöä että katsetta.

SUMEE Ratkaisu

Näistä ajatuksista syntyi täysin uusi ja innovatiivinen tuote, joka on yhtä helppokäyttöinen ja suojaava kuin perinteinen kypäräpipo, mutta näyttää päällä pipolta ja huivilta. Tässä käänteentekevässä tuotteessa pipo-osan voi myös laskea hupuksi lyhyiden sisällä oleskelujen, kuten kauppareissun tai bussimatkan ajaksi.

SUMEE -kypäräpipossa yhdistyy suomalainen huippumuotoilu, toiminnallisuus ja käytännöllisyys täysin ainutlaatuisella tavalla. Kaikki tuotteemme sopivat sekä kaupunkikäyttöön, että vaativaan talviulkoiluun. Tuotteillemme on myönnetty mallisuoja (26115 ja 26055) perustuen niiden uuteen ja ainutlaatuiseen ulkonäköön ja ominaisuuksiin.

SUMEE vastuullisuus

Vastuullisuus tarkoittaa meille ekologista ja eettistä toimintaa kaikilla yritystoiminnan osa-alueilla ja on yksi SUMEEn ydinarvoista. Vastustamme kertakäyttökulttuuria ja pikamuotia, joten meille on tärkeää, että tuotteemme ovat laadukkaita ja pitkäikäisiä sekä käytössä että visuaalisesti.

SUMEE CLASSIC -kypäräpipoon olemme valinneet muun muassa laadukasta kierrätysvillaa ja pehmeitä luomumateriaaleja. Tuotteessa käytetty polyesteri on luja kuitu ja oikein käytettynä se lisää ulkovaatteiden kestävyyttä, lämmöneristävyyttä ja pitää ne ryhdikkäinä kovassakin käytössä. SUMEE CLASSIC -kypäräpipot valmistetaan lähituotantona Virossa.

SUMEE MERINO -kypäräpipo on valmistettu Liettuassa laadukkaasta ja Mulesing -vapaasta merinovillasta, sekä kaulurin sisäosa pehmoisesta luomupuuvillasta. 

Tehtailla vierailemme tasaisin väliajoin.

SUMEE Tarina

Edellä mainituille ideoille ja arvoille perustimme SUMEEn Helsingissä vuonna 2018. Stadin slangissa “sumee” tarkoittaa mm. hienoa, isoa tai hauskaa. SUMEEn logossa nimeen yhdistyy näöntarkastustaulun muodossa leikkisästi myös sanan toinen merkitys “sumea”.

Aivan kuten leikkiin heittäytyvä lapsi, SUMEE on iso ja rohkea sekä pieni ja herkkä.

Aino

Vaatesuunnittelijana rakastan sitä luovaa prosessia, mikä tuo jotain uutta tähän maailmaan. Elän ja hengitän silmieni kautta, rakastan taidetta, kaikkia maailman värejä ja etsin näkemästäni aina jotain uutta ja jännittävää. Silti koen, että nykypäivänä ammattini yksi tärkeimmistä velvoitteista on välttää turhan kulutuksen lisäämistä. Kun luon uutta, mietin aina näitä kolmea asiaa: tuotteen ulkonäköä, käytännöllisyyttä ja ennen kaikkea sen tarpeellisuutta.

Ensimmäiset luonnokset uudesta, innovatiivisesta kypäräpiposta, joka näyttäisi käytössä enemmänkin pipolta ja kaulahuivilta raapustelin luonnosvihkooni jo vuoden 2015 lopulla. Vuonna 2016 tein ensimmäisen käsinneulotun version luonnosten pohjalta ja tunsin heti, että tässä tuotteessa kietoutuvat yhteen nuo kolme ohjenuoraa, jotka ohjaavat vastuullista vaatesuunnittelua ja tekevät tuotteesta erityisen.

Tunne sai vahvistusta, kun lapseni käyttivät hyvännököisiä ja helppokäyttöisiä tuotteita, joista myös itse tykkäsivät, ja jotka saivat perheelliset ystäväni ja päiväkodin hoitajat innostumaan. Päätin kehittää keksinnöstäni myös kangasversion. Kollegani suosittelemana hain myös Patentti- ja rekisterihallituksen mallisuojaa ja sain sen. Vähän myöhemmin tapasin Elinan taaperojuttujen kautta ja palaset alkoivat loksahdella paikoilleen.

Viimeisimpänä suunnittelin teolliseen tuotantoon sopivan SUMEE Merinon, joka valmistetaan Suomessa laadukkaasta Mulesing -vapaasta merinovillasta ja pehmoisesta luomupuuvillasta.

Elina on äärimmäisen ahkera, määrätietoinen ja järjestelmällinen. Ihailen Elinan sosiaalisia taitoja, kun tapaamme uusia ihmisiä hän on kuin kala vedessä, sekä aina iloinen ja ystävällinen. Elinalla on korkea moraali ja niin ihmisten kuin eläintenkin hyvinvointi on hänelle sydämen asia. Elina on hyvä ystävä ja joustava työkaveri, jonka kanssa on ilo viedä SUMEEta eteenpäin. Elina onkin määrätietoisuudessaan monella tapaa yrityksemme liikkeelle paneva voima, ilman Elinaa ei olisi SUMEEta - Elina keksi yrityksemme nimen! 

Elina

Ennen SUMEEta olin työskennellyt niin hotelli- ravintola- kuin myyntitehtävissä tapahtumajärjestäjä-alallakin. Kaikkia näitä on yhdistänyt rakkaus työskennellä ihmisten parissa ja asiakaspalvelutyö onkin aina ollut lähellä sydäntäni. Luonteeltani olen hyvin sosiaalinen ja saan virtaa hyvistä keskusteluista, jaetuista nauruista sekä yhdessä tekemisestä. Kuitenkin jo pidemmän aikaa olin tuntenut, että työrintamalla se oma juttu oli vielä löytämättä. Oli aika hakea elämään uusia tuulia.  

Vaatetusalasta kiinnostuin kunnolla vasta esikoiseni syntymän myötä, kun hurahdin suomalaisiin eettisesti toimiviin vaatemerkkeihin oikein toden teolla. Tuntui helpottavalta, kun pystyin hyvillä mielin pukea maailman rakkaimmalleni päälle vaatteet, joiden materiaalien tiesin olevan turvallisia ja joita ei kukaan toinen lapsi ollut joutunut huonoissa oloissa valmistamaan. Tämän eettisen heräämisen myötä oma vaatekaappikin koki uudistuksen ja sittemmin laatu ja eettisyys onkin korvannut vaatteiden määrän. Olen myös suuri kierrätyksen ystävä ja uskon vahvasti, että laadukkaat ja tyyliltään aikaa kestävät vaatteet tulevat jopa loppujen lopuksi pikamuotia edullisemmaksi.  

Ainon kanssa tutustuimme samanikäisten poikiemme ansiosta taaperomuskarissa ja kun Aino ensimmäisen kerran esitteli minulle suunnittelemansa uniikin kypäräpipon olin samantien täysin myyty! Aino kertoi haaveistaan saada tämä loistava tuote kaikkien perheiden saataville ja siitä se ajatus yhteisen yrityksen perustamisesta sitten lähti! On ollut ilo päästä yhdessä muun muassa laajentamaan SUMEEn tuotevalikoimaa sen merino-versiolla ja vahvistamaan tuotteen ainutlaatuisuutta kansainvälisillä mallisuojilla. Paljon ollaan saatu yhdessä aikaan ja vielä enemmän on suunnitelmia SUMEEn tulevaisuuden varalle!

Arvostan Ainossa ennen kaikkea hänen korkeaa työmoraaliaan ja loputonta idearikkauttaan. Se innostuneisuus ja kekseliäisyys, joka Ainosta kumpuaa, on ihan kadehdittavaa. Aino ei tyydy hyvään, vaan hän pyrkii aina keksimään keinon, kuinka asioista saadaan vielä parempia. Aito huoli ja välittäminen maapallomme hyvinvoinnista ja sen tulevaisuudesta näkyy kaikessa Ainon toiminnassa ja heijastuu hänen valinnoissaan myös yrittäjänä. Ainon kanssa on ilo jakaa niin yrittäjyyden onnistumiset kuin haasteetkin!